I februar måned er der to udstillinger samtidig, nemlig "I Virkeligheden" og "No Club - The Shop" med maleri, skulptur og steds-specifik installation
med kunstnerne Claus Mydtskov og Jane Pedersen
Der er fernisering fredag 2. februar 2024 kl. 16 i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder. Udstillingen er herefter åben på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14
og 17 frem til og med 25. februar. Gratis adgang som altid hos Odder Kunst


Claus Mydtskov med udstillingen "I Virkeligheden"

Claus Mydtskovs billeder og skulpturer bevæger sig stilistisk i området mellem dadaisme, surrealisme og konkret kunst. Han arbejder med akryl på lærred og med skulpturer af blandede materialer (assemblager) med bemaling samt collager, gouacher, linoleumstryk og akvareller i sepia.

Motiver Kunstneren er ofte optaget af maskinernes æstetik og siger: ”De maskiner jeg afbilleder er dog ikke-eksisterende (før jeg skabte dem) og hvad de kan, ved jeg ikke. Der er således et absurd element til stede. Maskinerne er på en måde til, kun for deres egen – eller æstetikkens skyld, uden at menneskene kan anvende dem til noget. Nogle af dem ser ud som om de er nedsteget på Jorden andetsteds fra.”

Claus Mydtskov arbejder sommetider med og udforsker former, som opstår på et fundament af geometriske mønstre. Han har en legende tilgang til kunsten og er er glad for klare farver.

Som helt ung i halvfjerdserne arbejdede han med møbler og design, bl.a. som dekoratør og lærte i den forbindelse farvelære og grundreglerne for disponering af flader og rumlige former og forhold. I 1978 blev han som 21-årig regissørelev på Aarhus Teater, og var regissør og forestillingsleder i treogfyrre år.
I begyndelsen af firserne blev han en del af den århusianske musikundergrund (på trommer). Dele af kunst- og punkmiljøet var i denne periode sammenknyttede, her iblandt nogle af de kunstnere, som kom til at repræsentere den lokale udgave De Unge Vilde. Det var et stærkt og inspirerende miljø.
I 2021 gik kunstneren på efterløn og fik tid til at tegne og male igen. Siden oktober 2022 han malet ca. tredive billeder og lavet et mindre antal skulpturer.

Censureret udstilling.
I 2023 fik Claus Mydtskov antaget fire malerier på den censurerede ”Kunstnernes Sommerudstilling” i Janusbygningen i Tistrup.

 

Claus Mydtskov
Claus Mydtskov

Jane Pedersen udfolder sig især i SmedeVærket med udstillingen “NO CLUB – THE SHOP”

Jane Pedersen siger om sig selv: ”Som et ægte barn af min tid befinder en kontinuerlig ironi sig i kernen af min praksis. Auto- og kompulsivt ironiserer jeg over samfundet, kulturen, det normative, det brydende, det værende, det revolutionære, det samlende, det splittende og isolerende - og over ironien og ironiseringen i sig selv.

Intet er for højt eller lavt. (Inklusiv mig selv og min praksis).

Hvad jeg og mine lever som kulturlov, opfattes af andre generationer som en letbenet ikke-væren-stede.

Det senmoderne - denne æra af hvad? - insistererer på at stille sig på hælene i alt jeg gør. Jeg stiller mig ufortrødent og medgørligt med.
Lad os le på vej til enden
”.


”No Club – The Shop” arbejder med butikken som forbrugshabitat og med forbrug som habituel kommunikation.

Jane Pedersen har en kandidat i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim og har tillige en ba. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet.
Hun arbejder i krydsfelter mellem det steds-specifikke og trash-æstetiske, hvilket udstillingsrummet SmedeVærket agerer effektivt bagtæppe for.

Instagram: theimpossiblereal

 

Jane Pedersen
Jane Pedersen